Bli et bruk og bruk og bruk menneske!

 

Hei og god kildesortering!

Reklame

 

Å kildesortere riktig er et miljøtiltak vi alle kan få til. Det er så viktig at ressursene som er i avfallet kan brukes igjen, og at vi sparer på naturressursene. Våre barn skal også sikres en framtid, og vi må tenke på at disse ressursene ikke er utømmelige. Jeg skal innrømme at jeg ikke er den flinkeste på dette området, men jeg prøver å bli bedre på det.

Selv om ikke alt kan gjenvinnes, så betyr det ikke at vi kan la være å bry oss om alt det andre som faktisk kan gjenvinnes.Vi forteller oss kanskje selv at det ikke nytter, at plasten som blir samlet inn brennes i Tyskland, og at vi har mer skog i Norge enn vi klarer å hogge ned, så det går vel fint likevel? Deilig med unnskyldninger som gjør at vi ikke trenger ha dårlig samvittighet for og ikke bidra. Men det finnes de som vet mer om dette enn oss vanlige mann i gata, og antagelig vil vi kanskje endre mening om man får det forklart på riktig måte. Føle at unnskyldningene våre ikke holder.Det er i hvert fall sånn jeg tenker etter å ha sett Leo Ajkic sin reklame for kildesortering for Grønt Punkt Norge.Denne reklamen fikk i alle fall meg til å tenke, og jeg fikk vite ting jeg ikke visste fra før.

Jeg bruker selv disse hjemme. Er de ikke fine?

 

 

De jeg bruker koster 199,- kroner stk og kan kjøpes HER

 

Hvis alle i verden hadde hatt et like stort forbruk som oss i Norge, hadde vi trengt 3,4 jordkloder i følge FN, og som Leo  sier i opplysningsfilmen, har vi foreløpig har vi bare sett den ene som vi bor på.

Vi liker å leve som vi gjør, og bruke og bruke, men da må vi lære oss å bruke på nytt. I stedet for å være et bruk og kast menneske, så må vi bli mer et bruk og bruk og bruk menneske.

Visste du at metal kan gjenvinnes nesten i det uendelige, og at fibrene i melkekartongen kan gjenbrukes syv ganger, helt til det ikke duger til annet enn dopapir.

Men……… vi klarer jo ikke å gjenvinne disse tingene selv, vi må gi det til noen som som kan det, og da må vi sørge for å sortere og levere det til gjenbruk.Vi må alle gjøre så godt vi kan, for vi vet jo at det nytter.

Som Leo sier, stol på at du er viktig og at gjenvinning fungerer. At det du gjør betyr noe!

Men jeg tenker at det kan være en ting som kan bidra til at vi ikke orker ta jobben med å sortere, at man kanskje ikke har noe sted å gjøre av restavfallet før det skal hentes eller leveres på kildesorteringsstasjoner. Ikke alle har en garasje, kjeller eller en bod å gjøre av brukt plast, metall og papir. Da har jeg den perfekte løsningen. Det finnes fine kurver til å oppbevare det du ønsker å gjenvinne.

Vi selger de også i denne fargen:

Og de kan kjøpes HER

Du får blant annet disse fine kurvene I sort med gullskrift, eller  grå med sort skrift. Er ikke det genialt? Vi liker jo å ha det pent rundt oss, og disse kan man jo ha stående på gulvet, eller henge de på kroker på veggen.

Så da dere, er det bare å bli et bruk og bruk og bruk menneske, tipper det vil føles godt også.

Happy gjenbruk alle sammen!

0 kommentarer

Siste innlegg