Salat ala Camilla!

// Reklame

Det evige temaet her i heimen, som hos de fleste, er hva skal vi ha til middag? Den uken vi bare har minstemann så er det deilig å ta det litt lettvint, men jeg lager selvfølgelig salater ellers også. Jeg kan til tider også være litt matlei om jeg kan si det sånn, og har egentlig ikke lyst på noe i det hele tatt, da ender vi ofte opp med en salat. Det er så utrolig enkelt og veldig godt. Jeg legger jo ofte ut story og bilder på IG av mine salater, og mange spør etter oppskrift. Jeg har sjelden en oppskrift på salaten jeg lager, den blir ofte til av det jeg har for hånden. I kjøleskapet vårt har vi alltid masse frukt, bær og grønnsaker. Jeg elsker mat som er spicy, så jeg skjærer alltid opp litt ekstra chilli til meg selv, og så får Kim/ungene velge hvor sterk deres salat skal være. Vi har ikke den samme oppfattelsen på hva som er sterkt nemlig, så klok av erfaring så gjør vi det sånn.

Salaten jeg har laget her består av følgende:

** Ruccolasalat

** Kylling

** Chilli

** Agurk

** Cherrytomater

** Vårløk

** Paprika

** Rødløk

** Mango

** Fetaost, jeg bruker den med Chilli,

men det med soltørkede tomater er også veldig god.

** Mango

** Jordbær

** Kvernet salt og pepper er et must

Jeg elsker friskheten og sødmen som mango og jordbær gir. Man kan også bruke vannmelon/honningmelon som sødme, men det trenger heller ikke være noe enten eller om man ikke får bestemt seg, man kan helt fint ha alt sammen, jo mere desto bedre syns jeg.

Dette nydelige serviset kan kjøpes HER

Som tilbehør til salaten er focaccia en stor favoritt, og jeg har en supergod oppskrift, og den smaker himmelsk. Saftig og god, og så enkel å lage. I tillegg liker jeg å lage pisket smør, det er enklere enn du tror, og er prikken over ién.

Oppskrift på focaccia 

** 800 gr mel
** 6 dl lunkent vann
** 2 spiseskjeer sukker
** 1 teskje salt
** 1 pose tørrgjær
** Ca 3 dl olje
** Cashewnøtter ( valgfritt, men er et must og det MÅ prøves!)
Fremgangsmåte:
** Bland det tørre
** Ha i lunkent vann og rør sammen. Det blir en ganske klissete deig og det skal den være. Skal gjøres for hånd (ikke bruk
    kjøkkenmaskin)
** Ha i ca 3 dl olivenolje og bland godt
** Sett til heving ca 30-40 min.
** Bland i en liten skål: 2 dl olivenolje 1 revet kinesisk hvitløk, 2 – 3 gode nyper maldonsalt, og finhakket timian eller
    rosmarin (kan bruke tørrkrydder)
** Ha deigen i en form, lag huller med fingrene, og fordel oljen med urter, salt og hvitløk over hele focacciaen
** Sett til heving ca 20-30 min
** Ha over litt maldonsalt og før inn midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Deigen skal være skikkelig bløt og oljete. Mer enn du tror. Hvis du har en langpanne som er mindre enn den som hører til komfyren, så bruk den. Jeg bruker en sånn langpanne som er litt mindre enn den som følger med komfyren. En sånn med plastlokk på. Du kan selvfølgelig bruke en vanlig langpanne, men da blir den ikke så høy bare.
** 250 gram smør
** 0,5 ts. salt
** 0,5 ts. pepper
** 1 båt hvitløk
** 2 ss. friske urter
Fremgangsmåte:
** Pisk smøret i en kjøkkenmaskin til det har blitt luftig og hvitt. Tilsett salt, pepper, revet hvitløk og finkuttede urter, f.eks.
    ramsløk eller hvitløk. Prøv deg frem med det du liker!
Jeg lover deg at dette blir supergodt, og at denne focacciaen er den beste du har smakt!
Når jeg først har laget så mye snadder så skader det jo ikke at det serveres på et pent dekket bord. Det skal så lite til. Som dere sikkert har skjønt så er fiskeserviset min favoritt, og sjekk så fint det er med en salat i friske farger. De røffe brikkene passer jo perfekt i tiden som kommer. Og for de som har hytte ved vannet eller bare vil dekke et bord i maritim stil, så er jo dette perfekt. Vi har forresten fått inn et skikkelig fint speil, så maritimt og fint. Jeg har planer om å henge et ute i sommer, men det passer selvfølgelig hvor som helst hele året. Røft og tøft, Ikke sant dere?
Dette flotte speilet kan kjøpes HER

Fra mat og borddekking til disse fine Art lysestakene som vi nettopp har fått inn som en nyhet i nettbutikken. Ble de ikke fine sammen med mitt Lykke Trey fat? Disse kan fort bli en favoritt hos flere enn meg tenker jeg.

Art lysestake finner dere HER.

Nei, nå må jeg få avsluttet å få jobbet videre☀️☀️Lykke til med salat og focaccia, dere kommer til å takke meg, det blir en god matopplevelse, det er jeg sikker på. Og husk….. en kan ikke bruke for mye olje i en focaccia!

Ønsker dere en god helg, og husk å holde avstand og stay safe!☺️
 
0 kommentarer

Siste innlegg